יוגה עם אלכס ניימרק

יוגה בגישה אישית

0544-626898

כבר 25 שנה


הוראת יוגה


מלב אל לב

איך להכין כרוב כבוש מושלם?

 

מה מכיל כרוב כבוש?

 sauerkraut
sauerkraut

ויטמינים, מינרלים ואנזימים רבים!
ויטמינים C, B1, B2, B3, B6, U
סלן (אנזים שמחזק את מערכת החיסון ומונע סרטן), סידן, מגנזיום ועוד מינרלים רבים.

איך מכינים כרוב כבוש ללא מלח?
מכינים מראש מי מלח.
חותכים כרוב ומכניסים לצינצנת זכוכית בנפח של 3-4 ליטר. אפשר להוסיף תבלינים כגון טימין וזרעי שומר. ממלאים במים עד הסוף (לא מים מהברז). שמים על הכרוב משקולת (אפשר למשל להשתמש בבקבוק מים) ומשאירים במקום חם לשלושה ימים.
בכל יום מנערים או דוקרים את הכרוב, כדי שהגזים ייצאו.
אחרי שלושה ימים מי המלח מוכנים. נשתמש רק במיץ שנוצר ואת הכרוב נוציא ונזרוק.
‫תהליך הכבישה:‬
‫חותכים כרוב וגזר (הגזר לא יותר משליש כמות הכרוב).‬
‫מוסיפים תבלינים לפי הטעם – פלפל שחור, עלי דפנה וכו׳. מוסיפים את מי המלח שהכנו, כך שיכסו את הכרוב. במידה והמים לא מספיקים לכיסוי הכרוב והגזר אפשר להוסיף מים רגילים, אך לא מהברז.‬
‫משאירים במקום חם לשלושה ימים.‬
‫כל יום מנערים את הכלי כדי שהגזים ייצאו.‬
‫אחרי שלושה ימים הכרוב הכבוש מוכן. ‬
‫שמים את הכרוב במקרר ליומיים.‬
בתיאבון!

דילוג לתוכן