ביוגה ישנן הרבה תנוחות-אסאנות וטכניקות מיוחדות אשר מועילות מאד לבריאות האישה. מאמר זה מציג סדרה מסוימת של תנוחות-תרגילי יוגה אשר משפיעות על אזור האגן.
באמצעות תרגול יוגה, הרבה נשים אשר לומדות אצלי, הצליחו לפתור או להקל על הבעיות הפיזיות והמנטאליות הקשורות לאזור האגן – החל מדלקות ופטריות וכלה בבעיות פוריות.
רפואה מערבית כדי לטפל בדלקות בשלפוחית השתן או במעי, משתמשת באנטיביוטיקה. אולם אם לשפר זרימת הדם לאזור האגן, הכדורים ישפיעו ביעילות רבה יותר, ואולי ניתן יהיה לצמצם את השימוש בהם. ישנן נשים שאזור זה חלש אצלן מטבעו ו"נוטה" להיווצרות בעיות שונות. לנשים כאלו תרגול מכוון למניעת הבעיות יהיה חשובה מאד.
אחת התנוחות החשובות במקרה המפורט לעיל תהיה תנוחת הנשר. בזמן ביצועה הנכון של התנוחה מרגישים כיצד מאמץ וחום מתגברים ברגל שעומדים עליה. זרימת הדם אל אזור האגן ואל הרגליים משפרת תפקודם של האיברים הפנימיים. לכן, תנוחה זו טובה מאוד לבעיות בריאותיות הקשורות לאזור הכולל דלקות, ואפילו טחורים! ידוע כי על התנוחה הזו נעשו מחקרים רבים אשר הצליחו להוכיח את יעילותה!
תנוחה הבאה היא בנדה קונהסנה. תנוחה טובה לפתרון בעיות הקשורות לשלפוחית השתן. היא משפרת זרימת הדם באזור האגן, הבטן והגב.
תנוחת -אופווישטה קונסנה מאפשרת זרימת דם טובה יותר לאזור האגן, מגמישה את מפרקי האגן, מחלישה כאבים לפני או בזמן הווסת, מפחיתה כאבי גב, טובה לפתרון בעיות פוריות.
ראש פרה בהשפעתה על גוף האישה דומה מאד לתנוחת הנשר, ועשויה לשמש תחליף עבור הנשים שלא יכולות לבצע
את תנוחת הנשר.
תנוחה הבאה תהיה מועילה לכל אישה!
תנוחת השווסנה. תנוחת ההרפיה היא באמת התנוחה המומלצת לכל אישה. היא מאפשרת להוריד ולשחרר מתח ולחץ מגוף האישה ועל ידי כך לשפר את המצב הבריאותי הכללי ואת מצב הרוח בצורה מפליאה ביותר! על מנת לבצע את התנוחה הזה מה שנדרש מהאישה זה לשכב בנוח באווירה שקטה ורגועה ולהקשיב להקלטה. אפשר לכתוב ספרים רבים עד כמה תרגיל יוגה הזה טוב לבריאות האישה. אבל אם לא תנסו לא תדעו. אז הינה הקישור להקלטה! תהנו!
ישנה עוד טכניקה מופלאה ומועילה מאד לבריאות האישה והיא נקראת מולה בנדה. היא יעילה מאד לבעיות שונות כולל אנדומטריוזיס, אולם אני לא ממליץ לתרגל אותה ללא פיקוח המורה, במיוחד אם מדובר בתלמידות מתחילות. שווה לקרוא עליה בצורה מפורטת יותר כדי להבין כיצד יוגה עשויה להועיל לבריאות האישה (קישור למאמר על מולה בנדה) .
מובן מאליו שהתאמת תרגילי יוגה לכל אישה ואישה על ידי המורה בהתחשב למצבה הבריאותי, יהיה יותר אפקטיבי מאשר תרגול בודד ולא מכוון. לכן אם יש שאלות ניתן לפנות אלי למייל alexyogaa@gmail.com או לטלפון 0544-626898.
חשוב להבין כמה עקרונות על תרגול יוגה עצמו. תנוחות-תרגילי יוגה צריך לבצעה במצב נוח, ללא תחושת כאב או אי נוחות בגוף. חשוב ללמוד לא רק לבצע תרגילים, אלא גם להרפות את הגוף ולשמור על הריכוז באזורים מסוימים אשר מפעילים במהלך ביצוע התנוחות כגון אזור האגן, המפשעה ובטן תחתונה.
אסור לבצע את התנוחות במידה ומרגישים כאבים פתאומיים או החמרה של כאבים כרוניים. בזמן הווסת התרגול משתנה (כאן ניתן למצוא מאמר המרחיב על תרגול יוגה בזמן הווסת).
במידה והאישה סובלת ממחלה כרונית כלשהי, לפני התרגול כדאי להתייעץ עם הרופא.
בהצלחה!
מידע זה אינו מהווה המלצה או הנחיה רפואית והוא נועד לידע כללי בלבד.
ניתן לשכפל ולהעביר חומר זה לכל גורם ובלבד שיצוין במפורש המקור וכתובת האתר