בחיים של כל אישה מגיעה תקופה כל כך נחשקת וקסומה זמן ההיריון. יש כאלה שמחכות לזה שנים רבות ויש כאלה שזאת הפתעה בשבילן. אני שמחה לברך אתכם שכעת אתן חיק לעולם החדש ליקום שלם. הריון זהו כרטיס כניסה למציאות אחרת אם קצב וחוקים אחרים. זה מאוד דומה לריקוד חושני, קצבי, עם ריכוז במצב הפנימי, שבו לכל תנועה יש משמעות, דיוק והיגיון. הפסגה היא לידה.
כדי לחוות באופן מלא תקופה נפלאה זאת אנו מציעים לכם להשתמש בתורה עתיקה-יוגה. יוגה היא מציאה לאימהות לעתיד..היא כוללת טכניקות להגמשת המפרקים והשרירים, נשימות, טכניקות לריכוז והכי חשוב הרפיה נכונה.
תרגול קבוע של יוגה יאפשר לאיברים פנימיים לעבוד בצורה טובה יותר, יעזור להתמודד עם תופעות נלוות לא נעימות של ההיריון כמו כאבי גב, עצירות, בצקות, עייפות, עצבנות ודיכאונות.
אז בוא נתחיל:
כמו בכל דבר כאן חשובה ההתמדה. מי שהייתה מתרגלת יוגה לפני ההיריון יכולה גם להמשיך לתרגל יוגה בזמן ההיריון. מי שלא תרגלה יוגה לפני ההיריון מומלץ שתתחיל החל מחודש רביעי של ההיריון. הקריטריון לביצוע נכון של תנוחות הוא תחושת הנוחיות בתנוחה וגם אינטואיציה שלכם.
מנסייני של תרגול יוגה בהיריון (ואני תרגלתי במשך כל ההיריון) הגוף מגיב מאוד טוב ליוגה ואפילו הייתי מצליחה לעשות בהיריון דברים שלא כל כך הצליחו לי קודם, כי הגוף מתכונן ללידה והכול נהיה יותר גמיש וזורם.
תנוחות יוגה לנשים בהיריון יהיו פשוטות ללא פיתולים חזקים. ללא שום לחץ על הבטן. מאוד מומלץ לעשות הרפיות ותנוחות מרפות. אם את לא מצליחה לעשות תנוחה מסוימת אז לכל תנוחה יש וואריאציות יותר קלות ופשוטות.
אל תשכחי שיחד אתך מתרגל גם התינוק שלך. אחד התרגומים של יוגה הוא איחוד (קשר). איחוד בין גוף לנפש. תשמרי על הקשר עם התינוק שלך והוא תמיד ימליץ לך מה לעשות.
אימא מלאת אנרגיה ושמחת חיים זאת מתנה טובה לכל תינוק. כבר עכשיו את מלמדת את התינוק שלך, כבר עכשיו הוא שומע קולות, מרגיש את תנועות שלך, מבין את השמחה שלך. אולי כבר עכשיו בפצפון שלך תשורר אהבה ליוגה ואחרי כמה שנים אחרי הלידה הוא יהיה שותף מלא לתרגול היוגה שלך…
כתבה: צ"ילי גלי
מידע זה אינו מהווה המלצה או הנחיה רפואית והוא נועד לידע כללי בלבד.
ניתן לשכפל ולהעביר חומר זה לכל גורם ובלבד שיצוין במפורש המקור וכתובת האתר.