Школа йоги Алекса Наймарка

йога, доступная всем

0544-626898

יוגה טנטרית ביוגה סוטרות

תחת המונח יוגה טנטרית בטקסט הזה אני מציע להתייחס לקבוצה של ביטויים מעשיים של כוח (משאב), שהצטבר במשך השנים בתרגול יוגי רגיל. במקרה זה ייתכנו תופעות הפנומנולוגיות שונות, ביטוי מדהימים (Vibhuti) של עודף האנרגיה (כוחות). כלומר, הצ’קרות, הקונדליני, ערוצים, פראנה בסכמת הגוף, tattva, הדושות וכ»ו כמו כן, samyama (מדיטציות, דמיון מודרך), תופעות היפותטיות אלה או מצבים מיוחדים (קלילות, בלתי נראות וכ»ו).

Samyama אז היא תשומת הלב מדיטטיבי, מוגברת ומעודנת על ידי תרגול הקודם ארוך.

במובן זה, הפרק השלישי (Vibhuti-פאדא), על פי רוב יכול להיחשב כסקירת מחקרים של יוגה טנטרית.

בנוסף, עבור מתחיל או למי שאין לו משאבי עודף, ההרצאה הופכת להיות פיתוי מצד «נחש» «פטנג’אלי, או סקירה מוזרה על «החיי החייזרים».

הפיתוי — שוב — הוא לעודד את רצון להתחיל משלב 22 במקום בשלב הראשון, כלומר ברצינות לקפוץ לתוך השלבים הללו, מבלי ליצור בסיס מוצק, משאב, ritambhary (חוכמה נייטרלית), המודעות המבדילה. כמו כן המינוח טנטרי כל כך מעורבב עם ניו-אדג», כי קיימת נטית המחשבה הוגנת לפיזיולוגיה והפסיכולוגיה נורמאליים.

כאשר לוקחים זאת בחשבון, קל לבקור בכוחות עצמכם על «יוגה טנטרת», של הפרק השלישי. במיוחד שלוש סוטרות עם פרשנות שגויה אשר משוכתבת על ידי הפרשנים מספר לספר. רק בספר «בדיוני» אחד, בכלל, של גשה מייקל רואץ’ «איך יוגה פועלת», פגשתי את הפירוש הנכון (לדעתי).

נבדוק:
3-27 Samyama על השמש נותנת את הידע של היקום.
3-28 Samyama על הירח -נותנת הידע של הכוכבים.
3-29 Samyama על כוכב הצפון — הידע של הכוכבים.

הפרשנות אסטרונומית — מוטלת בספק רב, כי היא הופכת יוגי לאסטרונום. למה למתרגל התבוננות פנימית -כל זה ידע «הלא מעשי»? ומה הקשר בין הירח ומערכת הכוכבים?

למעשה, זהו מודל פנומנולוגי של «ערוצי אנרגיה» וניהול של העולם הפנימי שלנו. ערוץ Pingala משקף בעזרת תוכן המחשבה את העולם החיצוני של העובדות («היקום»). הירח -אידה הוא ערוץ שמשקף את עולמו הפנימי של המחשבות והרגשות על הרגשות («מערכת הכוכבים»). הערוץ המרכזי (כוכב הצפון) השולט על סושומנה (= הידע של תנועה) של הרגשות והמחשבות שמעורר העולם החיצון.

איזו עוד יוגה טנטרית יש בסוטרות?

הטבור צ’אקרה, מרכז הגרון ( בער הגרון), הקורמה נאדי (העצב התועה), — Adobe ו Udana (המכונה פראנה vayu-«רוחות הפראנה»), ויכולות vעל הקשורים אליהם: היכולת של היעלמות, ריחוף, קריאת מחשבות, ידיעה מראש, שינויים בגודל הגוף, יציאה אל מחוץ לגוף…

לסיום של מאמר קצר זה אני מאחל לקורא משאלה, לקרוא חלק על הסידהי של הפרק השלישי עם vairagya (ללא רגש) ולעשות אימון «פשוט» של CHVN (השקטת תנודות התודעה) באסאנות. ואזה כוח יאלץ «לזום לפי הצורך», בעיקר אל בריאות מכל סוג שהיא.

ניסויים של יוגה טנטרית שהוזכרו לעיל דורשים תמיכה מוצקת (אשראם) ונטישת החברה, לא סביר כי יש תועלת אמיתית מהן בסביבה החברתית המתרוצצת, למרות שפטנג’אלי מדבר על אותם שימושים בעולם (3-38): «הן מסיחות מן (nirbidzha) סמדהי אבל בעולם – אלה הן siddhi מועילות».

הערה 1.
היענות של מערכת גוף-נפש אצל אנשים מסוימים לתופעות אלו (צ’אקרות וכ»ו) מצביעים בדרך כלל על «חורים» שיש לתקן באימון רגיל. זה כמו גמישות יתר, אשר הרבה יותר גרוע מקשיחות.

הערה 2.
הכרך השלישי (מאסטר קורס) של ספר הלימוד הבסיסי של ביהאר «תרגול טנטרי העתיקה של היוגה וקריה» שמוקדש ל samyama שיטתית על הערוצים והצ’קרות כדי לטהרם ולעוררם. ללא ספק, זוהי התרחקות ברורה מן היוגה הקלאסית, היא «Citta vritti» הזורעת באופן מלאכותי בגופנו עוד המבנים חדשים.
עד כמה שימושי ובטוח התעוררות מסוג זה? … מה שפטנג’אלי פשוט בקור רוח מזכיר, Satyananda קובע במפורש לעשות. אני חושב שזה צעד לקראת איבוד האיזון פסיכוסומאטי, על מנת לצוד מצבי תודעה מיוחדים, כי זה «סתם מסקרן».

ידוע במנזרים, כמו בצבא, אנשים צריכים לעשות משהו כל היום, אחרת …

מאותה סיבה, בתי ספר ניו אדג»ים משכפלים לעתים קרובות תוכניות לימוד אוניברסיטאיות תחת רוטב האזוטרי…

Перейти к содержимому