יוגה עם אלכס ניימרק

יוגה בגישה אישית

0544-626898
  • קורס מורים ליוגה
  • יוגה למתחילים ולמתקדמים
  • יוגה לנשים
  • האתה יוגה וראג'ה יוגה
  • יוגה כטרפיה
  • מדיטציה

כבר 17 שנה


הוראת יוגה


מלב אל לב

הנבטת עדשים

sprouts in jar
sprouts in jar
קטניות (עדשים, סויה וכ"ו) יבשות מכילות כמויות גדולות של מעכבים- חומרים שחוסמים את הפירוק של חלבונים בגוף האדם ובכך מקשים על תהליך העיכול. לכן, כל הקטניות, צריך לבשל הרבה זמן (חומר מעכב מתפרק במים רותחים במשך שעה אחת).

במהלך הנבטת הקטניות, חומרים מזיקים הכלולים בהם מתחילים להפוך לחלבונים מועילים שנספגים בקלות. לכן גם כמעט אין גזים.

נבטים של רוב הקטניות עדיין עשויים להכיל כמות זעירה של חומרים מזיקים שנהרסים סופית על ידי הרתחה. לכן אפשר, להרתיח  אותם לפרק זמן קצר.רק העדשים נטולות כל החסרונות האלה, ומכל הקטניות זאת הקטנייה היחידה שהכי מתאימה להנבטה. הנבטים שלה הם בלתי מזיקים לחלוטין וניתן לאכול אותם ללא הרתחה! יש להם טעם מאוד נעים המזכיר אפונה ירוקה טרייה.

ערך תזונתי:

– כמות ויטמין C עולה פי, 60 בהשוואה לעדשים היבשים.

 

– כמות ויטמין B1, B6, ביוטין וחומצה פולית עולות באופן משמעותי.

– עדשים מונבטים, מכילות כמות גדולה של אשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ, סלניום,

– אחד המקורות העשירים ביותר לחלבון הנספג באופן מלא ( 35 mg/100 ).עדשים מכילות כ 24-35% של חלבון באיכות גבוהה, מ -48% ל -60% פחמימות, מ %0.6 עד 2% שומן, לציטין.

– מקור טוב לסיבים תזונתיים (12%).הערך האנרגטי של 100 גרם של עדשים (קלוריות) הוא 310 קלוריות.

 

איך להנביט עדשים?

לשטוף היטב.

מניחים עדשים שלמות בקערה מוסיפים מים. מניחים במקום מוצל ל12-18 שעות.

מרוקנים את המיים ומשאירים טת הקערה עם עדשים במקום מוצל לעוד 6-10 שעות.

ברגע שמוופיעים נבטוטים ראשונים להעביר את העדשים לכלי מזכוכית ולשים אותו במקרר.

כך גם אפשר להנביט  חיטה, מש וכ"ו.

 

 

זרעים מונבטים אפשר לאחסן במקרר לא יותר מ 3-4 ימים בטמפרטורה של 2-6- מעלות  בכלי מזכוכית אטום.

כל יומיים מומלץ לשטוף אותם עם מים חמימים, כדי למנוע הופעת יובש.

אם מאחסנים אותם בצורה של מנות מוכנות, רצוי להוסיף להם לימון ודבש כחומר משמר.איך לאכול?

אפשר לאכול עדשים מונבטים או כאלה שרק בקעו ואפילו סתם תפחו (נביטה אינה מתרחשת בו זמנית, ואלה שעדיין לא הנביטו, אבל התמלאו במיץ, הם אכילים

גם ).לפני העיכול תמיד צריך לשטוף אותם היטב.

אוכלים את העדשים בתוך 5-6 ימים לאחר הנבטה, כי בתקופה זו, כמות הוויטמינים "החיים" בהם, היא המקסימלית.

בהדרגה מכניסים את הנבטים לדיאטה היומית. המינון בהתחלה הוא כ – 100 גרם בשבוע.

לאחר 4-5 שבועות ניתן להגדיל את המינון יומי ל -50 גרם ולא יותר. לילדים מומלץ חצי מהמינון.

אפשר לאכול נבטים שלמים (ללעוס) או להוסיף לסלטים או סמוזי.

נבטים מומלצים לשימוש לארוחת בוקר. טוב להוסיף אותם לדייסה. אפשר לתת להם להיות עם דייסה כ 20-30 דקות ואז לאכול.

היתרונות באכילת הנבטים

כמות גדולה של ויטמין C הופכת את הנבטים לטובים למניעת הצטננות ושפעת בתקופת החורף. גם אם הזיהום והפתוגן נכנסו אל הגוף, המחלה עוברת באופן קל יותר, מבלי לגרום לסיבוכים.

בשל כמות הגבוה מאוד של אשלגן, נבטי העדשים מומלצים לטרשת עורקים והפרעות בקצב לב.

נבטים מומלצים לטיפול בצורות שונות של אנמיה, לטיפול בדימומים רגילים ודימומים מורכבים ברחם, איבוד דם מאסיווי אצל נשים בזמן הווסת.

נבטי העדשים מכילים כמות גבוה של ברזל הנספג בקלות, מה שמגביר את רמת ההמוגלובין.

נבטים מועילים גם למניעת שחפת, מניעת ברונכיטיס ודלקת הריאות. לשיקום מהיר יותר אחרי דלקות גרון והצטננות, לטיפול במחלות של מערכת המין והשתן. נבטים תורמים לחילוף חומרים תקין, עבודה תקינה של מערכת העצבים, משפרות את העיכול, מטפלות באקזמה, כיבי בקיבה.

באופן כללי ניתן לומר, שנבטים באופן משמעותי משפרים את האיכות של כל מזון, ומועילים להבריאות שלנו.